Blogg for en bærekraftig måte å være i verden på

Inspirerer til et godt liv.

Om meg

Hei

Jeg heter Tor H. Skulgam. Siden 1981 har jeg jobbet med planter. Jeg er utdannet som konvensjonell gartner, men har alltid hatt et ønske om å kunne dyrke planter i et bærekraftig system uten å anvende skadelige stoffer.  I 1989 startet jeg eget gartneri sammen med min (nå ex) kone. I 1991 startet vi vårt private forskningsprosjekt for å utvikle et økologisk dyrkingssystem for planter i potter.  Etter seks års forsøksvirksomhet ga prosjektet svært positive resultater. I dag er jeg daglig leder for et 100 % økologisk drevet gartneri; Skulgam gartneri, som årlig har over 400 forskjellige arter og sorter planter på produksjonslista. Plantene er sommerblomster, stauder (flerårige urteaktige planter), krydderurter og ampelplanter (hengeplanter).

Om våren har vi økologiske kurs for personer som ønsker å dyrke sine egne økologiske planter. Vi samarbeider også med Norges arktiske universitet, Tromsø om undervisning for fremtidige barnehagelærere i økologisk dyrking. På sommeren selger vi våre egenproduserte økologiske planter på torget i Tromsø. Om høsten har vi selvplukk av bringebær.

Produksjon er underlagt kontroll av Debio slik at kunder kan være sikre på at våre planter ikke er sprøytet med noen form for kjemiske sprøytemidler og at det bare er brukt naturlige gjødselmidler under produksjonen (ikke kunstgjødsel).

Jeg har jobbet med planter både innendørs i offentlige lokaler, i blomsterbutikker, i veksthus, og utendørs på så forskjellige steder som Svalbard, Tromsø, Oslo, Newcastle og Tasmania, Australia. Jeg har studert og blitt fasinert over plantenes vidt forskjellige krav, og samspillet med miljøet og naturen i videre forstand. Denne erfaringen får jeg også brukt som samarbeidspartner for Ecofact Nord, et naturfaglig rådgivningsfirma med kontorer i Tromsø.

Jeg er også interessert i hvordan mennesker samspiller med hverandre og resten av naturen. For å forstå litt av dette har jeg i moden alder tatt en bachelor i psykologi (Tromsø og Aalborg) og en terapeutisk utdannelse: Integrativ terapi.

Jeg tror at det er mulig å stadig forbedre denne fantastiske verden vi lever i ved hjelp av fornuftige tanker og bærekraftige systemer. Dette gjelder både for planter, folk, samfunn og naturen som helhet.

Kontaktinnformasjon:
Epost: tor@skulgam.no
Skulgam gartneri hjemmeside: http://skulgam.no/
Skulgam gartneri er på Facebook

2 tanker om “Om meg

  1. 🌳🌱🌴 Ja, hvorfor ikke? Fryder du deg over gode formuleringer og innsikt i naturens samspill, vil sikkert lesere også gjøre det…☺

    • Ja, jeg fryder meg over rikdommen i ord og formuleringer, den ligner litt og er kanskje en del av naturens rikdom.
      Tror du har rett i at noen lesere også vil fryde seg, i hvertfall gjør det godt å tenke på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s