Blogg for en bærekraftig måte å være i verden på

Inspirerer til et godt liv.

Skulgam økologiske gartneri har stengt

2 kommentarer

Kjære venner og kunder.

Jeg ønsker på denne måten å gi dere alle en stor takk og god klem.

De siste 34 år har jeg vært daglig leder for Skulgam gartneri, et lite idealistisk økologisk gartneri på Skulgam, Ringvassøya Tromsø kommune. Sammen med min gode venn og tidligere kone, Eva Skulgam har vi gjennom årene funnet et svar på hvordan man kan drive et økologisk gartneri til tross for beliggenheten 60 mil nord for polarsirkelen. Kanskje ikke det enkleste vi kunne finne på, men siden 1996 har vi drevet 100 % økologisk, og vært i stand til å leve av det vi produserte.

Dette har vi bare klart fordi dere- kunder og venner har handlet hos oss og satt pris på at vi har vært her.

Og vi har satt pris på dere! Tilbakemeldingene fra dere om hvordan det går med de plantene dere kjøpte hos oss, har vært helt avgjørende for hvordan vi har tilpasset produksjonen til våre lokale forhold. Og også avgjørende for hvordan vi har holdt ut vanvittige lange arbeidsdager om våren og sommeren.

Men alt har en begynnelse og slutt. Vi er i ferd med å trappe ned produksjonen nå. I år selger vi ikke planter direkte til forbruker lengre, så gartneriet er stengt. Men en del av våre (flerårige) krydderurter og stauder kan kjøpes på byens beste hagesenter:

Nygård Hagebruk – Et hagesenter med planter for Nord-Norge Og til slutt, har du en flerårig krydderurt eller staude fra Skulgam gartneri stående i hagen din, hjertelig takk for handelen, og tenk på den med kjærlighet, for det er det den er laget av.

Vennlig hilsen Tor H. Skulgam

Forfatter: Tor Skulgam

Som gartner og daglig leder av Skulgam økologiske gartneri, Ringvassøy, har jeg i en årrekke jobbet for at stauder, sommerblomster og krydderurter skal kunne trives best mulig i et omskiftende Nord-Norsk klima. Som samarbeidspartner i Ecofact Nord, Tromsø jobber jeg for at også våre ville plantearter skal bevares og beskyttes. Som integrativ terapeut med studier i psykologi og terapi bak meg, prøver jeg å forstå hvordan mennesker kan trives i det indre og ytre klima vi er plassert inn i. Som blogger håper jeg å kunne bidra med noen tips om trivsel både for planter og deg selv. Kort sagt vil jeg skrive om planter, mennesker og samspillet mellom oss.

2 tanker om “Skulgam økologiske gartneri har stengt

  1. Blir litt vemodig å ikke ta turen ut til Skulgam for å handle stauder lenger. Takk for alle flotte stauder og sommerblomster som har funnet veien til Tisnes i disse årene.:) Takk for alle koselige pratestunder vi har hatt der ute. Dere har utrettet en kjempejobb med de økologiske plantene som er mye sterkere til å klare seg i et tøft klema.:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s