Blogg for en bærekraftig måte å være i verden på

Inspirerer til et godt liv.

Økologisk dyrket stemorsblomst

Legg igjen en kommentar

Stemor er en kjent og kjær sommerblomst. Den er svært anvendelig enten du velger den svært riktblomstrende varianten med små blomster eller de storblomstrete. Småblomstrede varianter har nærmere slektskap med fiolene, de har arvet litt av fiolenes flerårige egenskap. Dermed klarer de ofte overvintring i 3-4 år før de gradvis forsvinner. Bruk de gjerne på kirkegården, i ballkongkassen, i sommerblomstbeddet, eller innimellom stauder mens du venter på at staudene skal etablere seg.

Økologisk dyrket stemor  Viola x wittrockiana

Økologisk dyrket stemor
Viola x wittrockiana

Visste du at stemor er spiselig? Noen av de smaker faktisk godt! Hvorfor ikke pynte salaten neste gang med noen flotte blomster, eller kanskje fryse inn noen små stemorsblomster i isbiter. Det gir fin effekt i sommerglasset 🙂

Viola sorbet yellow frost venstre

Økologisk dyrket stemor Viola sorbet yellow frost

Viola Penny Marlies venstre

Økologisk dyrket stemor Viola Penny Marlies

Stemor fra Skulgam økologiske gartneri kan du trygt spise, de er Debiogodkjent økologisk og dyrket helt uten kunstgjødsel eller giftige sprøytemiddler.

Om du har lyst å plante noen -eller spise noen stemorsblomster kan du på fredag 03.07.2015 og lørdag 04.07.2015 kjøpe de til halv pris!  PÅ TOPPEN kan vi gi miljørabatt på 20 % i TILLEGG se HELGETILBUD.

Forfatter: Tor Skulgam

Som gartner og daglig leder av Skulgam økologiske gartneri, Ringvassøy, har jeg i en årrekke jobbet for at stauder, sommerblomster og krydderurter skal kunne trives best mulig i et omskiftende Nord-Norsk klima. Som samarbeidspartner i Ecofact Nord, Tromsø jobber jeg for at også våre ville plantearter skal bevares og beskyttes. Som integrativ terapeut med studier i psykologi og terapi bak meg, prøver jeg å forstå hvordan mennesker kan trives i det indre og ytre klima vi er plassert inn i. Som blogger håper jeg å kunne bidra med noen tips om trivsel både for planter og deg selv. Kort sagt vil jeg skrive om planter, mennesker og samspillet mellom oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s