Blogg for en bærekraftig måte å være i verden på

Inspirerer til et godt liv.

Økologisk dyrket vårakeleie Aquilegia glandulosa ‘Kirovsk’

Legg igjen en kommentar

Vårakeleie Aquilegia glandulosa ' Kirovsk'

Vårakeleie Aquilegia glandulosa ‘ Kirovsk’

Denne vakre vårakeleien (Aquilegia glandulosa ‘ Kirovsk’) er nå i begynnende blomstring.

Vanligvis er vårakeleie blå med hvitt sentrum, men denne har både blå kronblad og blått sentrum. Sorten ’Kirovsk’ er en del større en vanlig vårakeleie. Faktisk den største akeleien vi har på Skulgam gartneri. Den blir ca 60-70cm høy med sine ekstra store blomster.

Vårakeleie er svært hardfør – H8, den klarer en våt og kald vår med eleganse. Senere på sommeren er den svært vakker med sine blåe blomster. Holdbarheten er god, denne planten skuffer aldri. Selv om det skulle blåse kuling fra nord, bøyer den bare seg litt- for så å rette seg opp i hele sin prakt når vinden har gitt seg.

Les hvordan du kan kjøpe den til halv pris på www.skulgam.no Se under HELGETILBUD. Her finner du også informasjon om hvordan du får 20% miljørabatt på TOPPEN av halv pris!

Vårakeleie Aquilegia glandulosa 'Kirovsk'  i knopp.

Vårakeleie Aquilegia glandulosa ‘Kirovsk’ i knopp.

Vårakeleie Aquilegia glandulosa ' Kirovsk'

Vårakeleie
Aquilegia glandulosa ‘ Kirovsk’

Forfatter: Tor Skulgam

Som gartner og daglig leder av Skulgam økologiske gartneri, Ringvassøy, har jeg i en årrekke jobbet for at stauder, sommerblomster og krydderurter skal kunne trives best mulig i et omskiftende Nord-Norsk klima. Som samarbeidspartner i Ecofact Nord, Tromsø jobber jeg for at også våre ville plantearter skal bevares og beskyttes. Som integrativ terapeut med studier i psykologi og terapi bak meg, prøver jeg å forstå hvordan mennesker kan trives i det indre og ytre klima vi er plassert inn i. Som blogger håper jeg å kunne bidra med noen tips om trivsel både for planter og deg selv. Kort sagt vil jeg skrive om planter, mennesker og samspillet mellom oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s