Blogg for en bærekraftig måte å være i verden på

Inspirerer til et godt liv.

Vårakeleie, (Aquilegia glandulosa var. Jucunda) på tilbud i uke 26

Legg igjen en kommentar

 

Vårakeleie, (Aquilegia glandulosa var. Jucunda) er opprinnelig fra Sibir, Central Asia, Mongolia og Xin-Jiang. Den er tilpasset barske klimatiske forhold (H8), og trives derfor godt i nord-norsk klima på en solrik eller delvis skygget vokseplass. Den er ikke så kravstor på jordtyper, men har lett for å trives i sand og/eller leirblandet hagejord.Aquilegia glandulosa var. Jucunda 2013
Skulgam økologiske gartneri produserer en kultivar av vårakeleie ’Jucunda’. Den har ekstra store blomster og er på tilbud i uke 26. Vårakeleien står fint i vårt staudebed –år etter år. I år startet blomstringen i uke 25, og den vil blomstre til langt ut i Juli. Planten blir 40-50cm lang, og bøyer seg for vinden, men retter seg opp igjen når den har passert 🙂 Aquilegia glandulosa var. Jucunda Eg2014 (8)

 

Forfatter: Tor Skulgam

Som gartner og daglig leder av Skulgam økologiske gartneri, Ringvassøy, har jeg i en årrekke jobbet for at stauder, sommerblomster og krydderurter skal kunne trives best mulig i et omskiftende Nord-Norsk klima. Som samarbeidspartner i Ecofact Nord, Tromsø jobber jeg for at også våre ville plantearter skal bevares og beskyttes. Som integrativ terapeut med studier i psykologi og terapi bak meg, prøver jeg å forstå hvordan mennesker kan trives i det indre og ytre klima vi er plassert inn i. Som blogger håper jeg å kunne bidra med noen tips om trivsel både for planter og deg selv. Kort sagt vil jeg skrive om planter, mennesker og samspillet mellom oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s