Blogg for en bærekraftig måte å være i verden på

Inspirerer til et godt liv.

Flotte økologisk dyrkede skrinneblommer på tilbud uke 25!

Legg igjen en kommentar

Hageskrinneblom  (Arabis caucasica syn. Arabis albida). er en hardfør (H8)  art som stammer fra fjellstrøk rundt Middelhavet, i Vest-Asia og Makaronesia. Den har vært brukt som hageplante i Norge siden midten av det 19. århundre. En nær slektning av denne, fjellskrinneblom (Arabis alpina), vokser så langt mot nord som Svalbard. Hageskrinneblom blir 15-20 cm høy, trives i sola på vanlig hagejord, og aller best i grusblandet, kalkrik jord. Den får et imponerende blomsterflor i mai og juni. Planten kan med hell brukes i steinbed og på murer da den setter pris på godt drenerte plasser. Etter blomstring kan det være lurt å skjære den tilbake, da holder den seg mer kompakt.

Bilde

Skulgam gartneri produserer tre kultivarer av hageskrinneblom: Arabis caucasica ’Snowball’ som er hvit, Arabis caucasica ’Pixie Cream’, kremfarget, og en rosa variant som heter Arabis caucasica ’Pinkie’.

Bilde

Disse tre sortene kan kjøpes i uke 25 for halv pris, kr 35,- på Skulgam gartneri, Skulgamvegen 418, Ringvassøya.

I tillegg til halv pris på disse plantene kan du også 20 % vennerabatt! Altså kr 28,- pr. plante! 

Vi produserer alle våre økologiske planter selv og herder dem for Nord-Norsk klima. Når det er utsolgt for en planteart, rekker vi ikke å lage nye før neste år (eller året etter det), så vær rask om du vil sikre deg noen eksemplarer av denne!

Bilde

 

Velkommen til hyggelig handel!

Forfatter: Tor Skulgam

Som gartner og daglig leder av Skulgam økologiske gartneri, Ringvassøy, har jeg i en årrekke jobbet for at stauder, sommerblomster og krydderurter skal kunne trives best mulig i et omskiftende Nord-Norsk klima. Som samarbeidspartner i Ecofact Nord, Tromsø jobber jeg for at også våre ville plantearter skal bevares og beskyttes. Som integrativ terapeut med studier i psykologi og terapi bak meg, prøver jeg å forstå hvordan mennesker kan trives i det indre og ytre klima vi er plassert inn i. Som blogger håper jeg å kunne bidra med noen tips om trivsel både for planter og deg selv. Kort sagt vil jeg skrive om planter, mennesker og samspillet mellom oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s